Corbis
More Info
IMG_2458.jpg
IMG_2337.jpg
IMG_2255.jpg
IMG_1886.jpg
IMG_2356-2.jpg
IMG_2411.jpg
IMG_2621.jpg
IMG_2209.jpg
IMG_2319.jpg
IMG_2081.jpg
IMG_2610.jpg

PROJECT INFORMATION


TYPE: programming + corporate interior
CLIENT: corbis
SIZE: 27,040 sf
YEAR: 2009
LOCATION: New York, NY
 

Partner in charge: Dag Folger
Senior associate: Will Rosebro
Project leader: Emily Fischer
Team: Emily Fischer, Phil Ward
Photography: Magda Biernat

 

Looking to downsize and consolidate their New York offices, Corbis moved from 3 floors in the Flatiron district to a single floor in a former printing building downtown.   The new space offered the opportunity to strengthen the cohesion among coworkers and heighten their presentation to themselves and visitors alike as a globally significant image licensing company.

 

In the laying out of the new space, the majority of private offices were eliminated in favor of a more open, collaborative work environment.  The 13 glass-front offices were kept to the inner core in order to preserve the perimeter light for the shared spaces consisting of 104 open workstations, 2 conference rooms, and large communal pantry / ping-pong arena.  

The four corners likewise became shared informal meeting spaces to allow for private conversations as well as casual collaboration sessions.

Under a client-mandated lean budget, a+i endeavored to present Corbis’ vast wealth of images in ways more thought-provoking than simply in wall-hung in frames.  The interior corridors were enlivened with continuous floor-to-ceiling images stitched together on digital wallpaper; images printed on translucent polycarbonate panels became see-through light boxes in the corner huddle rooms; and the main board room was highlighted by a massive custom chandelier of images printed to acrylic panels.